example-top-banner
0 (800) - 30 - 11 - 30

(800) - 30 - 11 - 30

(044) - 377 - 71 - 33

Магазин іграшок Статті та огляди Топ-15 ідей, що подарувати дитині на 3 рочки

Статті та відео-огляди


Статті 29 Квітень 617

Топ-15 ідей, що подарувати дитині на 3 рочки

Вік трьох років — це період надзвичайного розвитку та важливих змін у житті малюка. У цьому віці діти активно досліджують світ, набувають нових навичок та постійно розвиваються як особистості з власними уподобаннями, захопленнями, характером. Зміни торкаються буквально кожної сфери, тому батькам доводиться лише встигати за малими непосидьками.

Як розвивається дитина: 3 роки — пора великих змін

3 роки — чудовий вік, коли дитина перебуває у періоді інтенсивного росту та розвитку. Саме в цей час закладаються основи, на яких зростатиме гармонійна особистість. Розглянемо, які зміни відбуваються:

  • Мовний розвиток. Трирічні діти зазвичай вже володіють розширеним словниковим запасом та вміють утворювати прості речення. Вони активно намагаються спілкуватися, вживаючи слова та фрази для вираження своїх думок і потреб, а також починають вигадувати історії та сюжети. Не останню роль в цьому процесі відіграють і цікаві іграшки.
  • Соціальна взаємодія. У цьому віці малюк починає інтенсивно розвивати навички спілкування. Діти вчаться ділитися іграшками, багато розмовляють з однолітками та дорослими, а також виявляють усвідомлені емоції та реагують на них.
  • Фізичний розвиток. Дітки в 3 роки опановують дедалі більше навичок у керуванні своїм тілом. Вони вміють бігати, стрибати, кидати предмети та виконувати прості фізичні вправи, що сприяє розвитку координації та моторики. Іграшки мають обов'язково стимулювати цю сферу, адже на певний час вона буде найважливішою стороною дитячого розвитку.
  • Когнітивний розвиток. У цьому віці малята демонструють цікавість до навчання та досліджують світ навколо себе. Вони починають розуміти причинно-наслідкові зв'язки, вчаться розвʼязувати прості проблеми й активно вдосконалюють свої розумові навички.
  • Емоційне сприйняття. Трирічні діти починають виявляти широкий спектр емоцій та реагувати на різноманітні ситуації. Вони вчаться розрізняти свої власні почуття та досліджують, як їх правильно виражати.

Увага та підтримка з боку батьків та дорослих у цей період сприяють формуванню здорового та щасливого малюка, готового до подальших викликів життя.

Подарунок дитині на 3 роки: з чого вибирати

Зважаючи на активний розвиток та допитливість трирічних дітей, існує безліч чудових подарунків, які можуть не лише принести радість, але й сприяти їхньому розвитку. Ось кілька ідей:

  1. Розвивальні іграшки, які стимулюють фантазію, мислення, розвиток дрібної моторики. Серед них — конструктори, пазли, сортувальні головоломки, настільні ігри тощо.
  2. Тематичні набори. Малюку в 3 роки цікаво приміряти на себе певні ролі, наприклад, лікаря, кухаря чи продавця. Комплекти іграшок допоможуть зробити гру насиченою та дуже цікавою.
  3. Розвивальні дитячі книги. Видання з яскравими зображеннями та цікавими історіями сприяють розвитку мовлення, логічного мислення. Віммельбухи й енциклопедії — також чудові варіанти подарунка для діток будь-якої статі.
  4. Набори для творчості. Готові комплекти для малювання, ліплення, аплікацій допомагають розвивати креативність та моторику рук. Діти можуть виражати свої почуття та емоції через мистецтво, експериментувати з різними матеріалами.
  5. Спортивні іграшки, транспорт. М'ячі, біговели, скакалки, самокати сприяють фізичному розвитку та активному способу життя. Вони допомагають підтримувати здоров'я, формувати координацію та спритність.
  6. Музичні інструменти. Навіть прості іграшки, такі як ксилофон, барабан або гармоніка можуть зацікавити малюка. В процесі гри розвиватимуться музикальні здібності, ритмічність, творче мислення.

Важливо вибирати іграшки й товари, відповідні індивідуальним інтересам та потребам малюка, стимулюючи його до активного вивчення світу навколо себе. Обов'язково зауважте, які мультики дивиться дитина, яких полюбляє героїв. Хороший подарунок має сподобатися перш за все маленькому отримувачу, і в 3 роки діти часто вже знають, чого хочуть.

Подарунки 3 річній дитині: 15 найкращих ідей

Вибрати подарунок для трирічки — завдання з зірочкою, адже потрібно орієнтуватися відразу на кілька критеріїв. Так, подарунок повинен розвивати, бути при цьому цікавим і безпечним. А ще в такому віці формуються перші вподобання та смаки маляти, і врахувати їх — надзвичайно важливо.

Склали для вас список з 15 чудових ідей на подарунок для трирічки:

LEGO Duplo — це серія конструкторів від легендарного бренду, орієнтована на дітей віком від 1,5 до 5 років. Ці конструктори мають великі яскраві деталі, ідеально підходять для розвитку дрібної моторики, уяви та творчості, логічного мислення. Лінійка пропонує багато іграшок, однією з найбільш цікавих є конструктор LEGO DUPLO Паровоз. Дитина зможе побудувати власну залізницю та гратися локомотивом з вагончиком і додатковими аксесуарами. Паротяг від Лего видає звукові та світлові сигнали, вміє заправлятися, змінювати напрямок руху. У комплекті до нього йдуть фігурки, з якими малюк зможе розігрувати сюжетні сценки.

Іграшки, присвячені мультиплікаційному серіалу «Щенячий патруль» (Paw Patrol) мають надзвичайну популярність серед дітей від 3 років. Цей мультсеріал розповідає про захисників міста — чудових рятувальних песиків з різними навичками та вміннями. Як хлопчикам, так і дівчаткам подобаються фігурки героїв Райдера, Маршала, Скай, Рокі, Зуми та інших. Іграшки у вигляді, наприклад, базового рятувального автомобіля з Гонщиком або іншими персонажами, літаків, кораблів та інших транспортних засобів зі «Щенячого патруля» дозволять дитині відчути себе частиною команди рятувальників. Не можете вибрати щось одне? Придбайте цілий набір з героями та аксесуарами, щоб гра була ще цікавішою!

Djecо — це серія педагогічних іграшок, розроблених з урахуванням особливостей вікового розвитку. Асортимент виробника заслуговує на увагу: у ньому є конструктори, лабіринти, головоломки, розвивальні ігри. Наприклад, маляті точно сподобається незвичайний пазл Djeco День ведмедика. Головоломка виготовлена з міцного картону, з яким зручно та безпечно гратися. Складання пазлів Джеко розвиває моторику, увагу, мислення, тож такий подарунок дітям від 3 років не лише неймовірно цікавий, а й дуже корисний.

Настільні ігри — величезний світ, де кожен знайде собі забавку до душі. Проводити час разом з родиною та друзями — це веселе, затишне дозвілля. Гра Djeco Пірамідки пропонує збирати переможні фішки, виконуючи різноманітні завдання. Малюк розвиватиме логіку та просторове мислення, а також соціальні навички.

Ніхто не відмовиться порибалити, якщо зловити можна яскраву усміхнену рибку. Дерев'яна іграшка Cubika Риболовля складається з двох зручних вудочок та різнокольорових водних мешканців. Така проста, на перший погляд, гра розвиває спритність, моторику, координацію рухів. Влаштовуйте родинні змагання, і нехай переможе найкращий рибалка!

Всесвітньо відомий пластилін Плей-До (Play-Doh) — завжди в топ подарунків. Маса для ліплення складається з води, барвників, солі та крохмалю, що робить її абсолютно безпечною для маленьких дітей. Ця іграшка сприяє розвитку дрібної моторики, уяви та мислення, а також пропонує простір для безмежних веселощів і креативу. Набір для творчості Play-Doh Маленький кухар містить не лише баночки з масою для ліплення, а й купу додаткових інструментів: форми, різаки, ролики. Малюк зможе створювати власні смаколики та пригощати ними ляльок.

У дітей в три роки активно формуються знання про навколишній світ, тому іграшки-сортери не варто залишати в минулому. Яскравий набір Learning Resources «Фермерський ринок» пропонує розділити овочі та фрукти за кольорами. Також в процесі гри можна розповідати дитині про властивості рослин, корисну їжу тощо. Фігурки доволі великі та зручні, тож їх буде цікаво задіяти в сюжетних іграх з ляльками та улюбленими персонажами.

Мʼякі іграшки. Складно знайти 3-річну дитину, яка була б байдужою до такого подарунка. Мʼякі іграшки дарують відчуття безпеки та емоційного комфорту, з ними класно обійматися та дружити. А якщо ця фігурка — ще й улюблений персонаж, наприклад, Скай з мультфільму «Щенячий Патруль» або Квусь з «Мавки» — товаришувати буде ще веселіше. Крутим подарунком стане також інтерактивна іграшка Chi Chi Love Baby Boo Собачка, яка вміє виконувати команди, рухатися та спілкуватися з малюком.

Музичні іграшки не залишать байдужим нікого, адже з ними можна веселитися і творити одночасно! КваКвафон від Battat — це справжня барабанна установка з купою світломузичних ефектів. На ньому малюк зможе виконувати музику в різних стилях та навіть записувати її. Кумедний дизайн сподобається як хлопчикам, так і дівчаткам. У процесі захопливої гри маля не лише відчує себе музикантом, а й буде розвивати слух, відчуття ритму, пам'ять.

Сучасна лялька, така як пупсик Cry Babies Плакса Дрімі — це не просто мовчазний пупс. Тепер вони плачуть, спілкуються, співають і навіть ходять на горщик. З ними цікаво гратися в доньки-матері, тому це чудовий варіант, що подарувати дівчинці на 3 роки. Вибираючи іграшку, зверніть увагу, щоб у ляльки не було дрібних деталей та аксесуарів. Вони можуть бути не надто безпечними для дитини, а крім того, їх легко загубити.

Для маленького прихильника космічної теми дорослі знайдуть багато подарунків. Наприклад, космічний набір Astro Venture здатен підняти міжпланетні ігри на новий рівень. Іграшку обладнано світловими та звуковими ефектами, рухомими деталями. Розваги з такою моделлю будуть дуже пізнавальними, стимулюватимуть розвиток мислення та поповнять уявлення дитини про світ.

Робот, що танцює від Silverlit стане справжнім товаришем для 3-річки. Очі робота світяться, а сам він уміє створювати музику. Така іграшка і розважає, і розвиває водночас: дозвілля з роботом стимулює креативність, технічне мислення, дає уявлення про рух і простір.

Малятам подобаються машинки, і 3 роки — чудовий вік, щоб перейти від зовсім дитячих іграшок до більш реалістичних моделей. Hot Wheels — це легендарна серія автомобільчиків, які виготовляють з металу та обладнують справжніми гумовими колесами. Крім того, до серії входять різноманітні траси та цікаві локації, наприклад, Центральна автомайстерня. Малюку на 3 роки краще дарувати нескладні іграшки зі зрозумілими функціями. Крім того, подарунки на наступні свята ви знайдете без проблем, адже колекція Hot Wheels може зростати разом з дитиною, поповнюватися неймовірними машинками й треками.

Іграшковий намет. З трьох років розпочинається процес активного формування власного «Я». Відбувається це, серед іншого, через потребу в особистому просторі. Окрему ігрову кімнату легко зробити просто в себе вдома за допомогою яскравого намету з входом-трубою. Маля з радістю проводитиме там свій час, вигадуючи надзвичайні історії та пригоди. Подарувати хлопчику на 3 роки можна крутим наметом Five Stars Micasa Робот з тунелем. А для самостійної маленької принцеси підійде справжній палац з єдинорогом. Намет зручно зберігати: у складеному вигляді він займає зовсім небагато місця. А розкласти його можна за лічені хвилини!

Дитячий транспорт. Активні ігри на свіжому повітрі — невід'ємна частина фізичного й емоційного розвитку дитини. Для трирічки найкращим варіантом транспорту є біговел, який позитивно впливає на координацію, відчуття рівноваги, самостійність. Якщо ви обрали саме такий подарунок, подбайте про безпеку: обов'язковими для малюка є наколінники, налокітники та шолом.

Що не варто дарувати дитині на 3 роки

Вибираючи подарунок для дитини, слід бути особливо уважним. Важливо, щоб іграшка була безпечною для малюка і дійсно сподобалась йому.

Для трирічки точно не варто купувати:

  • Маленькі іграшки чи предмети з дрібними деталями, які легко відокремлюються. Попри те, що 3 роки — вже доволі усвідомлений вік, все ще є ризик, що дитина проковтне іграшку чи спробує запхати її собі до носа.
  • Іграшки з гострими краями чи твердими деталями, здатні спричинити травми. Конструктори, машинки, фігурки потрібно оглянути на предмет необроблених швів на пластику, небезпечних кутиків тощо.
  • Електронні пристрої й іграшки, які не відповідають віку дитини чи не мають належного захисту на відсіку для батарейок. Місце для елементів живлення має не просто відкриватися, а фіксуватися за допомогою викрутки. Якщо ж іграшка розрахована на старших дітей і має складний функціонал, малюк просто не оцінить усіх можливостей.
  • Іграшки з персонажами, які не подобаються дитині. Не слід орієнтуватися виключно на те, чи популярний герой використаний в дизайні подарунка. Потрібно дізнатися, які мультики дивиться малюк, хто з персонажів викликає найбільше позитивних емоцій.

Зауважте, що 3 роки — це вік, коли маленький отримувач ще не цінує практичних речей, на зразок одягу чи меблів. Якщо такі пункти є у вішлісті батьків, і ви вирішили купити щось корисне, обов'язково придбайте також подарунок і для маляти. Навіть невеличкий, але яскравий і радісний презент стане джерелом позитиву для всієї родини.

Отже, вибір подарунка для 3-річного малюка — відповідальне завдання. Кожна іграшка, якою буде гратися дитина, ставатиме невіддільною частиною життєвого простору, створить умови для подальшого розвитку та вплине на зацікавлення.

Наостанок памʼятайте, що найкращий подарунок — це той, який вибирали з увагою та любов'ю.

Автор статті: Експерт Бі

close

Увага! Щоб залишити відгук вам необхідно заповнити особисті дані

preloader
close
-32%

Товар зараз зі знижкою

close
NEW
Новинка

Купуйте новинки першими!

close
Подарунок!

Товар зараз акційний, до нього додається подарунок

close
Ваша ціна

Ціна товару зі знижкою за картою лояльності

close
Відео

В картці товару є відеоролик

close
Оплата частинами

Можна оплатити частинами через Приватбанк

close
Ексклюзивний товар

Товар представлений виключно в мережі Бі

close
Лідер продажів

Товар популярний серед покупців

close
ECO

Товар виготовлено з екологічних або вторинних матеріалів

close
Підтримка

Товар можна оплатити карткою «єПідтримка».

close
M
Модерація

Відгук стане доступний іншим користувачам після перевірки

close
icon
Уцінка

Іграшки гарної якості, які втратили свій товарний вигляд

close
icon
Trade in

Іграшки, які були в використанні і продаються повторно

close

Авторизуйтесь

heart

У Вас немає списків бажань

Якщо у вас є списки бажань,
авторизуйтеся

close

Замовити дзвінок

Вкажіть свій номер телефону
і ми звяжемося з вами
протягом 10 хвилин

{{error}}

{{error}}

close

Ваша заявка прийнята

Дякую, !
Ви замовили дзвінок на номер .
Ми зателефонуємо вам у найближчі 20 хвилин.

close

Увага!

Введіть свою адресу ел. пошти і ми тобі повідомимо, коли товар буде в наявності

Ви вже підписані на цю розсилку

Дякую!

Інформація про наявність товару прийде на вашу ел. пошту

{{email}}

Щось пішло не так ... Спробуйте пізніше

Посилання можна cкопіювати

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які хочете придбати, та перейдіть до оформлення замовлення

У вас ще немає списків бажань

Додавайте бажані товари та створюйте тематичні списки, щоб ділитися ними з друзями та відстежувати знижки.

Щоб переглянути уже створені списки бажань — авторизуйтеся на сайті.

Виберіть магазини

  • Списком
  • Карта